Unapređenje nutritivnih svojstava

Nestlé se čvrsto obavezuje da će unaprediti nutritivna svojstva žitarica za doručak. Ovo je deo kontinuiranog napora da se potrošačima obezbedi lakši put do hranljivog doručka.

Zbog toga će do kraja 2015. godine, sve Nestlé žitarice za decu i tinejdžere:

  • Sadržati ukupno 9g šećera ili manje od toga po serviranju *
  • Sadržati 135mg natrijuma ili manje od toga po serviranju
  • Sadržati celo zrno žitarica više od bilo kog drugog sastojka
  • Biti dobar izvor kalcijuma po serviranju (15% RDA** po serviranju) 

U skladu sa navedenom odlukom, sadržaj šećera u Nestlé žitaricama će biti smanjen za do 30%, u brendovima kao što su NESQUIK, CHOCAPIC, HONEY CHEERIOS, LION i MILO, kao i preko 15 drugih Nestlé brendova žitarica koje se prodaju širom sveta***. Izmena recepta podrazumeva i smanjenje učešća soli, povećanje celog zrna, i više kalcijuma u Nestlé žitaricama za doručak.

Kako je ovo globalna inicijativa, na tržištu Srbije i Crne Gore, Nestlé žitarice sa izmenjenim receptom će biti dostupne potrošačima od Februara 2013.

*Količina jednog serviranja je 30g po odluci European Breakfast Cereal Association
**Preporučeni dnevni unos (odnosi se na zemlje gde su proizvodi obogaćeni)
***Nestlé žitarice za doručak sa poboljšanom recepturom uključuju: NESQUIK, CHOCAPIC, KOKO KRUNCH, HONEY CHEERIOS, CINI MINIS, COOKIE CRISP, GOLDEN GRAHAMS, LION, CRUNCH, STARS, ESTRELITAS, KOSMOSTARS, MILO, NESCAU, SNOW FLAKES, ZUCOSOS, TRIX, LA LECHERA/MOCA Flakes i GOLDEN NUGGETS, kao i ekstenzije brendova.